Over mij (en mijn caravan)

Ik ben Kelly Van Meldert

En een open boek. What you see is what you get. Ik ben een mensen-mens. Ik ben heel maatschappelijk gedreven. Ik hou van gezelligheid, goede gesprekken, een lekker koffie'tje, èchte connectie. Ik vind het supertof om ergens mijn schouders onder te zetten. Ik heb dan energie voor 10.

Dat was ooit helemaal anders. Mijn dieptepunt zat in 2018. Toen was ik letterlijk een schim van mezelf. Mensen zeiden me dat ook 'Kelly, je bent een schim van uzelf!' Mijn reactie was dan 'Kan wel zijn, maar ik heb daar geen tijd voor!'.

Op dat moment was ik directeur van een vzw. Ik ben feitelijk directeur geworden omwille van overdreven pleasegedrag. Ik had me kapot gewerkt. Ik heb jaren herstructureringen gedaan. Er leek geen einde aan te komen.

Als je al een beetje door mijn website hebt gescrold, dan merk ik dat ik wat buiten de lijntjes kleur. Ik voelde me de vreemde eend in de bijt.

Mobirise Website Builder
Vele mensen hadden hun idee over hoe ik 'baas' moest zijn. Ik moest er staan. Daadkrachtig zijn. Zeggen waar het op stond. Ja, misschien zelfs wat meer autoritair. Eens en voor altijd ik.ben.zo.niet! Ik geloof niet in zulk 'baas-concept'. Mijn kwelduiveltjes kregen daardoor vrijspel. Ik begon mezelf wijs te maken dat ik een prutsdirecteur was, een partner van mijn voeten, een ploetermoeder en slechte dochter-zus-vriendin. Natuurlljk werd ik een schim. Chronische stress had me in haar macht.

Ik heb de neiging om heel plichtsbewust te zijn en voelde me zo verantwoordelijk voor de organisatie, dat ik zelf niet kon vertrekken. Ik bleef maar gaan en gaan, ook al ging het niet meer. Op een gegeven moment werd ik ontslagen, in maart 2019.
Wat was mijn reactie?
Ik werd zelfstandige!

En wel op 1 april 2019. Op de verjaardag van onze dochter Amber. Heb ik al gezegd dat ik van aanpakken weet?

Alleen, feitelijk moest ik herstellen van mijn chronische stress, van mijn people-please-gedrag en vooral, moest ik opnieuw ontdekken wie ik was, wat ik belangrijk vond in het leven en ook, wat mijn talenten en kwaliteiten zijn, wat mij uniek maakt. Want dat zag ik op dat moment totaal niet meer.

Nog een uitdaging waar ik voor stond, was van mijn stralingsangst af geraken. Want je zou het nu niet meer over me denken met mijn 3 podcasts en een vrij actief leven op social media, toch, in heel mijn directeursperiode had ik last van stralingsangst. Ik kroop nog liever onder de tafel dan te zeggen wie ik was en wat ik deed. Veel had te maken met het feit dat ik uit een eenvoudig middenklasse-familie kom, waar ik zelfs de eerste van de familie was die verder studeerde. Men keek naar me op als 'die Kelly is een slimme' en 'amai, die Kelly die heeft het gemaakt'. Terwijl ik liever had dat ze maar gewoon deden. Ik wou niet op dat pied de stalleke staan. Dus ik sprong daar liever af en ik begon me te verstoppen.

Op 01/04/2019 werd PIT & co geboren

In de zomer van 2018 lag ik eens op een morgen down te wezen in mijn bed. Ik had gedachten als 'Ik ben mezelf niet meer', 'Ik ken mezelf niet meer' en 'Ik herken mezelf niet meer'. Ik bedoelde dat heel letterlijk. Ik heet Kelly Van Meldert, maar ik ben geboren als Kelly Kuyls. Mijn biologische vader overleed een maand voor mijn geboorte. Ik schreef hierover ooit een blog. Die kan je hier lezen. 

Ik had het gevoel 'ik wil terug naar mijn roots', 'naar mijn kern gaan' en 'ontdekken wie ik ben'. Ik kreeg de ingeving om eens te google'en wat Kuyls (kuil) in andere talen betekent. Toen ik de taal 'Engels' koos, zag ik PIT staan. A sign from above. De hemelpoorten gingen open. Dit voelde zo juist. Ik kreeg de ingeving dat ik coach & consultant wilde worden, met de naam PIT & co. Ik zou met mensen naar hun PIT gaan, naar hun kern. Ik ging mogelijkheden creëren waarin ze PITjes konden delen, konden leren van elkaar. Ik zou een plek creëren waarin ze zouden kunnen PITten, tot rust komen. Ik zou de PIT erin steken, het vuurtje aanwakkeren. Dit klopte zo volledig!

Ik zou dat ook CO doen, samen vanuit gelijkwaardigheid. De CO zou staan voor coaching, consultancy en samen. Uiteindelijk staat CO nog meer voor connectie, cocreatie en communicatie.

Het heeft nog wel enkele jaren geduurd om te staan waar ik nu sta. Het was een hobbelig, maar leerrijk parcours. Dat maakt dat ik pas nu besef wat er in mijn rugzakje zit en waar ik een verschil kan maken voor mensen.
De Kelly's in mijn rugzak

Nog over mijn caravan

Also known as #pitplek
Ik heb feitelijk gewoon dikke chance gehad!
Mobirise
Mobirise

Ik zocht in 2020 iets leuks om coachgesprekken in te doen. Want ik besefte dat wanneer mensen in een muf kantoortje met elkaar praten, de creativiteit wordt ingeperkt. Ik ging dus op zoek en ik vond een pareltje.

De #pitplek is gemaakt door FiveAm, interieurarchitecten en designers die kantoren en winkels creëren. Bij de adoptie gaf ik de caravan de naam #pitplek, maar origineel heette hij Dojowheels. Mijn caravannetje won zelfs design-awards.

Five AM verkocht de caravan en ik was de gelukkige. Ik doe coachgesprekken in de #pitplek. De wanden hangen dan vol met ideeën en post-its. Al mijn podcasts neem ik erin op. Als ik rustig wil werken, kan je me er ook in vinden.

De #pitplek staat gewoon in onze voortuin. We maakten er een gezellig hoekje voor. Dit betekent dat iedereen gewoon bij me thuis over de vloer komt. Je leert mijn man en kinderen kennen als ze thuis zijn. Je maakt kennis met onze 'Ugo', onze golden retriever. Altijd welkom!

Ben je fan van de Heart Rocking vibe?

Registreer je voor je wekelijkse Heart Rocking Inspiration!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886Volg me online

[JS_CODE_0]