how to develop your own website

Wie is Kelly Van Meldert?

Mobirise

Fijn dat je me wil leren kennen!

Het kriebelde al een tijdje om de weg van het ondernemerschap in te slaan en dan specifiek rond het thema connectie. Daarvoor was ik jarenlang werkzaam bij Kind en Preventie, waarvan de laatste 6 jaar als algemeen directeur. 

Ik heb er verscheidene reorganisaties doorgevoerd. Zo hebben we de missie van de organisatie verbreed, een nieuw organisatiemodel ontwikkeld, maar ook enkele herstructureringen gedaan, waaronder 2 rondes van collectief ontslag.  

Waarom connectie? 

Omdat het zo essentieel is, maar tegelijk ook zo moeilijk.

Heel eerlijk, ik ben zelf ook een hele tijd de connectie kwijt geweest. Ik hield 101 schoteltjes in de lucht, holde van hier naar daar, kende nooit rust, lag uren wakker en als ik dan sliep dan droomde ik over al wat ik nog moest doen. Ik was nog een schim van mezelf. Iedereen zag het, behalve ikzelf. Chronische stress noemt dit blijkbaar.   

Ik heb mezelf een sabbatical gegund en een hele weg afgelegd om de connectie met mezelf terug scherp te krijgen. PIT & co is hiervan het resultaat. 

Heb ik de perfecte reorganisaties gedaan? Neen, zeker niet. Een aantal zaken had ik misschien anders moeten aanpakken. Achteraf beschouwd heb ik een extern klankbord gemist. Iemand die me uitdaagde om buiten mijn eigen kader te denken. Iemand die aan mij vroeg: 'Hoe is het met jou? Wat wil je anders, voor het bedrijf maar ook voor jezelf? Hoe ga je dat doen?' 

Connectie vergt moed. 

Moed om in je organisatie een context te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn, met al zijn sterktes en onzekerheden. Moed om je kwetsbaar op te stellen en je maskers af te zetten, zodat anderen dit ook doen. Moed om een open bedrijfscultuur te creëren waarin mensen elkaar inspireren en uitdagen, elkaar motiveren en corrigeren, zodat ze meebouwen aan de toekomst.  

Kortom, door connectie ontstaat groei, op alle niveaus.

- Kelly Van Meldert -

Benieuwd naar meer?

Lid worden van de PIT-community?

Dan krijg je regelmatig een nieuwsbrief.