how to develop free website

Wat zit in onze PIT?

Groei door connectie

Hierin geloof ik rotsvast. Met connectie bedoel ik dan echt contact. Met jezelf en anderen. En dit niet alleen in privécontext, maar ook in bedrijven én in de samenleving.

Hoewel we nooit eerder in zo’n welvarende periode leefden, kampen we toch met een hoog stressniveau. Het lijkt alsof we niet alles gecombineerd krijgen, we te weinig voldoening halen uit hetgeen we doen, we rondlopen als een kip zonder kop. We hebben soms het gevoel iets te missen of zelfs ongelukkig te zijn.

Dit klinkt misschien allemaal wel wat fluffy, maar dat is het niet. Want als je een goede connectie hebt met jezelf - als je goed in je vel zit – heb je niet alleen een groter welbevinden, je straalt dit ook af op je omgeving.

Idem voor bedrijven. Wanneer medewerkers, klanten en management een connectie voelen met het bedrijf en met elkaar, dan is er een grotere tevredenheid, wat zich vertaalt in betere resultaten en een grotere impact. 

We leven in een samenleving waarin we graag in hokjes denken. Een paar voorbeeldjes om het scherp te stellen (we trekken het bewust op flessen); man ≠ vrouw, hetero ≠ LGBT, werknemer ≠ werkgever, ouder ≠ kind, links ≠ rechts, allochtoon ≠ autochtoon, werk ≠ privé, arm ≠ rijk,... . We pakken graag uit met onze kennis en kunde, onze ratio. Onze emoties, gevoelens en twijfels, die stoppen we vaak onder de deurmat. Zeker in een professionele context. Maar mensen zijn meer dan het hokje waar we inzitten. Ieder van ons is uniek, in al zijn facetten.

PIT & co gelooft niet in hokjes. Je bent er als mens helemaal, met je hoofd en je hart - met je heden, je verleden en je toekomst - met je werk en privé. Ieder heeft zijn eigen rugzakje met levenservaring, talenten en competenties. Niemand is beter dan de andere. Ieder kan voor de ander van betekenis zijn. We kunnen allemaal leren van elkaar. Samen bereik je meer.


Benieuwd naar meer?

Lid worden van de PIT-community?

Dan krijg je regelmatig een nieuwsbrief.