Over mezelf

Ben je benieuwd wie de drijvende kracht is achter PIT & co? Hello, that's me! 

Na 15 jaar managementfuncties in de social profit, waarvan de laatste 6 jaar als algemeen directeur van een Vlaamse vzw, had ik er in 2019 mijn buik van vol. Ik kan het grif zeggen, ik was moe. Ik was hèt moe. Ik was een schim van mezelf. De keerzijde van chronische stress.

Ik ben zo'n type dat zeer hands-on is. Zijn er problemen dan spring ik in de bres. Ik stroop mijn mouwen op, neem verantwoordelijkheid en zoek naar een oplossing. Zo werd ik van de ene dag op de andere plots directeur. Eigenlijk had ik nooit de ambitie om directeur te worden, maar mijn organisatie bleek in woelig water te zitten. Et voila, ik nam verantwoordelijkheid.

Je kan jezelf al wel voorstellen dat ik een atypische directeur was. Ik heb meer een leiderschapsstijl van 'we're in this together'. Ik juich het toe als mensen buiten de lijntjes kleuren. Een pokerface opzetten, tja dat kan ik niet. What you see is what you get. Een open boek ben ik. Scheiding werk-privé, dat werkt voor mij niet. Ik ben maar 1 mens met 1 leven en vind beide aspecten even belangrijk.

Toch bleken sommigen andere zaken van me te wachten. Althans, ik had dat gevoel. Een meer directieve en controlerende leiderschapsstijl. Een directeur die zich erboven zette. Als je al stress had of een slechte dag gewoon (stel je voor!), dan verstop je dat onder de mat. Eerst probeerde ik iedereen te pleasen (een overwonnen valkuil van me). Dan probeerde ik voor iedereen een oplossing te zoeken. Ik verzeilde in het bemiddelingstraatje. Uiteindelijk verloor ik de connectie met mezelf. Ik wist niet meer wie ik was. Ik vond mezelf de meest slechte directeur van het Noordelijke halfrond, ook een ploetermoeder en een prutspartner. En het licht ging uit.

Een geluk dat het is uit gegaan! Anders had ik nooit aan mezelf beginnen werken! Stapels boeken heb ik gelezen (ik moest en zou verstaan wat er aan de hand was), 101 webinars heb ik gevolgd (op dat vlak was die corona nog niet zo slecht), en bij Jef Staes met zijn Red Monkeys kreeg ik een aha-erlebnis. Google hem eens, het is de moeite.

Blijkbaar was ik een 3D-directeur, die inzet op passies van mensen en een context creëert waar leren, innovatie en pure menselijk verbinding belangrijk zijn. Probleem was dat ik in een 2D-structuur was terecht gekomen, waarin men verwachtte dat directeurs de slimste moeten zijn en medewerkers een duidelijk kader en regeltjes verwachten. Kortom, ik was een Rode Aap. Ik kan er me in vinden. 😊

Weet je wat? Ik zie terug mijn sterktes. Ik weet dat zo'n co-creatieve leiderschapsstijl de toekomst is. Ik ben ervan overtuigd dat jongeren die vandaag op de schoolbanken zitten, morgen in een compleet andere organisatiecultuur wil werken, waarin ze autonomie krijgen, waar ze worden uitgedaagd en hun passies verder kunnen ontwikkelen. Precies waarbij ik kan helpen.

Ik ben niet het type van 'ik hou me alleen met het management bezig'. Verre van!

Als mijn stijl je aanspreekt, dan help ik graag! Is dat omdat je jezelf niet meer goed voelt in jouw job? Spreekt ondernemerschap je aan en wil je ermee starten? Of ben je al ondernemer en wil je het anders dan wat je vandaag doet? Misschien heb je al een bedrijf en wil je er een Heart Rocking Organisation van maken? Ik stroop graag mijn mouwen op en we gaan aan de slag!

Nu jij, welke Heart Rocking Change wil jij?

Kelly Van Meldert

Zin om eens 45 minuten met me te sparren?
Dan spreek je graag met je af voor een gratis PIT-stop!

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online