Blogs

Wil je een impact, dan heb je ondernemersskills nodig!

Mijn klanten zijn stuk voor stuk mensen met een missie. Ze willen een impact creëren en daar ook hard voor werken. Een aantal van hen hebben een leidinggevende job in de social of non-profit. Anderen nemen een politiek engagement op. De meesten zijn sociale ondernemers en runnen een bedrijf.

In ieder geval, wil je een impact, dan heb je ondernemersskills nodig. Daarom help ik àl mijn klanten om a Heart Rocking Business uit te bouwen. 

Ja, je hoort het goed! Een Heart Rocking Business is nodig voor iedereen die een impact wil creëren!

Ok, van het woord 'Heart Rocking' daar worden de meeste mensen wel warm van. Van het stuk 'Rocking Business' is dat veel minder het geval. De idealistische wereldverbeteraar is vaak allergisch voor het business-woord. En dat is fout! 

Want beide aspecten zijn even belangrijk

Ja, iedere vezel van je lichaam vertelt je dat je een missie in de wereld hebt te zetten. Je wil een verschil maken voor mensen. Je wil een maatschappelijke impact hebben. Dat is je Heart dat rockt. Prima! Dat is immers de motor van de verandering.

Maar ook je Business moet rocken. Je moet immers precies weten wat je wil. Je moet ook weten hoe je dit gaat realiseren. Je zal moeten netwerken, anders kennen mensen jou en je mooie doel niet. Je gaat partners moeten zoeken om mee samen te werken. Vaak kan je het verschil niet op je eentje maken. Je gaat jezelf in de picture moeten brengen en aan marketing moeten doen (nog zo’n woord dat je haat). Je gaat moeten bepalen hoeveel je moet verdienen, want wellicht moet je ook een aantal investeringen maken. 

Of ga je jouw laatste spaarcenten erin stoppen? Je gaat jezelf en je aanbod ook moeten verkopen (neem effe een slok water om dit door te slikken). Yep, het is allemaal nodig. Want anders blijft het een hobby, een dure trouwens. Er moet brood op de plank komen, toch?

Vanaf het moment dat je elke 'moet' uit de vorige paragraaf kan vervangen door 'wil', dan kan je spreken over een Heart Rocking Business. Dan weet je wat je doet en waarom je het doet. Dan laat je jezelf niet van de wijs brengen door een tegenslag. Dan laat je jezelf niet wankelen door een non-believer. Dan ben je niet meer van slag wanneer iemand je flagrant tegenwerkt.

Nee, want jij staat sterk in je schoenen! Je trekt lessen uit tegenslagen en je gaat door. Want jij hebt een missie in de wereld te zetten.!

Nog even de puntjes op de i

Om a Heart Rocking Business uit te bouwen hoef je dus niet persé 200 medewerkers te hebben, ook geen 20. Heb je wel zoveel medewerkers, prima! Ik kan je daarbij ook zeker helpen. Als ex-directeur had ik ooit ook enkele 100-en medewerkers.

Nee, a Heart Rocking Business kan je ook in je eentje uitbouwen. Zolang jij verder timmert aan jouw persoonlijke missie. Ik geef je daarbij graag dat duwtje in de rug dat je nodig hebt!

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online