Blogs

We need a Heart Rocking Change!

En dan heb ik het niet over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarbij we op het moment dat ik deze blog schrijf nog niet weten wie het wordt. Dan heb ik het ook niet over de corona die ons bij de lurven heeft. Dan heb ik het ook niet over politiek, journalistiek of wat dan ook.

Dan heb ik het over jou, over mij en over ondernemerschap.

En het is daar dat hebben we een heart rocking change nodig.

Wat bedoel ik hiermee?

We hebben wat meer menselijkheid nodig en wat minder regeltjes en andere poespas. Wat meer de handen uit de mouwen, risico’s nemen en durven springen. Ook al vallen we, we staan weer op.

Als we elkaar nu eens wat meer zien als mens? En wat minder als de rol of functie die we uitoefenen?

Als we nu eens wat meer naar ons buikgevoel luisteren? En wat minder naar ons verstand?

Als we nu eens zoeken naar manieren waarop we kunnen samenwerken? En elkaar wat minder tegenwerken?

Als we onszelf wat meer toestaan om elkaar gewoon graag te zien? En dat wat minder af te blokken?

Denk je 'Jaja, in mijn privécontext misschien wel, ja. Maar op het werk? Nee hoor, ben je gek?'

Is dat zo?

Ik zie de laatste jaren meer en meer bedrijven een cultuurswitch maken. Ze vinden hun bedrijf als het ware opnieuw uit, waarbij hun missie en waarden centraal komen te staan. Bedrijven willen een verschil in de wereld maken en een bepaalde impact hebben. Ze geven hun organisatie een hele make-over, waarbij authenticiteit, connectie en resultaten kernelementen zijn.

Vaak is de overheadstructuur light, waardoor er minder tijd wordt verspeeld aan nutteloze vergaderingen. Mensen krijgen meer vrijheid en nemen daardoor ook meer eigenaarschap op. Ze mogen buiten de lijntjes kleuren, wat hun creatieve innovatieskills triggert. In zulke bedrijven staan mensen centraal en hoeven ze zich niet te verstoppen achter maskers. Communicatie is hierin key.

Stel jezelf daar geen geitenwollensok-bedrijven van voor. Neen, er heerst een work-hard and play-hard mentaliteit. Het grote verschil is dat mensen veel vertrouwen krijgen, waardoor ze zich gewaardeerd en uitgedaagd voelen. Ze werken niet van 9 to 5, maar kunnen hun werk zo organiseren dat ze een prima work-life balance hebben. Ja, deze medewerkers pikken regelmatig hun kinderen om 15u30 van school op. Ze hebben er dan ook geen probleem mee om de laptop om 21u terug open te klappen.

Mensen hebben het in zulke bedrijven goed met elkaar voor en met het bedrijf. Ze zien elkaar graag. Door die grote onderlinge connectie is er ook een grotere tevredenheid, meer werkplezier én zijn er betere bedrijfsresultaten. Kortom, er ontstaat #groeidoorconnectie.

We zitten op een scharnierpunt

Veel bedrijven hebben zich door corona opnieuw moeten uitvinden. Ze hebben al hun eerste stappen gezet in a Heart Rocking Change. Waarom niet all the way gaan?

Hoe zit het in jouw bedrijf?

Voel je wel wat voor zo'n organisatiecultuur? Ben je bereid om met je bedrijf een nieuwe weg in te slaan? Maar weet je niet hoe daaraan te beginnen?

Wel, dat is nu net waarbij ik help. Contacteer me en dan bekijken we hoe we in jouw bedrijf a Heart Rocking Change kunnen brengen, waarin zowel de mensen als de resultaten even belangrijk zijn.

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online