best html templates

Pittige blogs

Versterk je bedrijf met een Positieve Corona-analyse

Ik geef het toe, er zitten veel duiveltjes op mijn schouder terwijl ik deze blog schrijf. Ze roepen dingen als ‘Kelly, denk je nu echt dat mensen hierop zitten te wachten?’ ‘Moh meisje toch, je bent geen econoom, wat denk jij hierover te weten?’ En ook ‘Shame on you, dat je jezelf nu een beetje gaat profileren.’ Toch, ik steek die duiveltjes vakkundig in hun kot.

Want ja, tot voor kort heb ik als algemeen directeur de ene reorganisatie na de andere gedaan. Ik weet hoe het voelt om voor de berg te staan, erop te klimmen en ook aan de andere kant te staan. Ik denk dus wel dat ik hierover iets zinnigs te vertellen heb.

In hetzelfde schuitje

Het is heel normaal dat je doodongerust bent, dat het angstzweet je soms uitbreekt en dat je slapeloze nachten hebt. We zitten nu eenmaal in een situatie waarop we geen impact hebben. We weten niet hoe lang het gaat duren.

Als bedrijfsleider is het uiteraard goed om een inschatting te maken van welke financiële impact de corona-periode op je omzetcijfer kan hebben. Toch, spendeer daar geen uren en dagen aan. Want dan kies je om al je energie te steken in negatieve zaken. Je maakt de figuurlijke berg nog hoger.

Als je kiest om je energie te steken in zaken waar je wel vat op hebt, dan zet je al de eerste stap van je klimtocht. Vandaag zit iedereen in hetzelfde schuitje. Er zijn dus mogelijkheden zat om tot #groeidoorconnectie te komen.

Waar heb je wel invloed op?

Een interessant model is de Circle of Influence van Steven Covey. Het leert je om te relativeren en te focussen. Ter inspiratie heb ik het model ingevuld voor bedrijven in deze corona-periode. 

Stel dat jij het invult voor jouw bedrijf. Hoe ziet dat er dan uit?

Mobirise

Hoe positiever kijken?

Mobirise

We zitten nu al 1,5 week in deze situatie. Er gebeuren ook hele mooie zaken.

Ineens voelen we ons solidair (hamstergedrag is een no go). We gaan zorgzaam met elkaar om (we koken een potje bij voor de buurvrouw met gezondheidsproblemen).

We ontdekken de digitale mogelijkheden (ooit gedacht dat oma zou skypen). We hebben respect voor elkaar (om 20u applaudiseert iedereen voor zijn deur voor zorgverleners).

Als we nu eens een PC-analyse maken?

Neen, die PC heeft niks te maken met computers en ook niet met PIT & co. Het staat voor een Positieve Corona-analyse.

Een paar ideetjes om je op weg te zetten.

  • Maak zelf eens een lijstje met 10 positieve corona-effecten, zowel voor jezelf en als voor je bedrijf.
  • Vraag ook aan je medewerkers om dit te doen.
  • Verzin een toffe manier om dat met elkaar uit te wisselen.

Waarom je dit zou doen? Wel, je komt hierdoor op sterke punten van je bedrijf. Dit kunnen kwaliteiten zijn die zo evident zijn dat je ze in normale omstandigheden niet ziet. Of misschien zijn het pitjes voor nieuwe kansen. Sowieso, het is iets dat je moet vasthouden en versterken.

  • Hoe zit het met je klanten? Hou je contact met hen? Hoe reageren ze op de situatie?
  • Wat missen je klanten op dit moment? Wat verwachten ze van jou?

Hierdoor kom je te weten wat ze echt aan je bedrijf appreciëren. Misschien krijg je hierdoor wel inspiratie om een alternatief aanbod te creëren? Als het een succes is, kan je het gewoon integreren in je bedrijf.

Denk je ‘Ja, daar zit wel iets in! Ik wil eens met Kelly sparren!’ 

Wel, dan spreek ik graag eens met je af (in deze periode wel met Zoom of Skype). Ik luister naar de uitdagingen waar jij voor staat en we bekijken of we voor elkaar iets kunnen betekenen. En ook of het klikt, dat is ook belangrijk. 😊

‘Wat moet dat kosten?’, is je volgende vraag? Wel, in deze periode wil ik niet dat er een budgettaire drempel is. Ik vraag voor zo’n skype-gesprek geen vast tarief. Je kiest wat je zelf geeft.

Wil je meer van dit soort blogs?

Dan kan je lid worden van onze Heart Rocking Community. Ik zet je mee op de mailinglist, waardoor je deze blogs rechtstreeks krijgt. Ik beloof dat ik je niet ga spammen. En als het toch niet is wat je wil, kan je jezelf ook gemakkelijk uitschrijven. 

Groetjes,

Kelly

Je kan me ook volgen op social media! Benieuwd naar meer?

Lid worden van de
Heart Rocking Community?

Dan krijg je regelmatig een nieuwsbrief.