Blogs

Ready - set - go!

Kwelduivel-wijsheden onder de loep!

Het is wetenschappelijk bewezen dat wanneer je haarscherp je doel voor ogen hebt, de kans groter is dat je het bereikt. Je mindset is immers compleet anders.

Je weet wat je wil, je weet wat je moet doen, hoe je dat gaat doen en ook dat het kan. Dat laatste maakt een wereld van verschil.

Als je die eerste 3 stappen wel weet, maar er dan bij denkt ‘in geen 100 jaar lukt me dat’, dan zal het inderdaad niet lukken. Neem dat maar van me aan. Je hebt te kampen met een kwelduiveltje.

En net die mindset is nu precies het allerbelangrijkste. Geloven in jezelf, in je eigen competenties en je eigen kracht. Vaak is dit ook het moeilijkste, zeker als er een kwelduiveltje op je schouder zit. Hoe meer je naar dat stemmetje luistert, hoe groter dat kwelduiveltje wordt en hoe meer je jezelf verlamd. Als je dan nog eens verantwoordelijk bent voor een bedrijf, dan is het helemaal happen naar adem.

3 tips om die kwelduivels te bestrijden

  • Ten eerste, iedereen heeft kwelduivels. Hoe vervelend ze ook zijn, ze hebben het goed met je voor. Ze willen je voor iets beschermen. Daarom is het goed om eens te gaan luisteren wat ze nu eigenlijk willen zeggen. Waarvoor is dat duiveltje bang? Dat je teleurgesteld kan worden? Gekwetst? Dat je veel stress gaat krijgen omdat er veel werk op je afkomt? Wat is het?
  • Mij helpt het om dat kwelduiveltje een gezicht te geven, dat babbelt beter. Hoe ziet die van jou eruit? Effectief als een duiveltje? Als een mens? Een gremlin? Of 1 of ander beest? Inderdaad, ik voer best wat innerlijke dialogen.
  • Wanneer je duidelijk hebt waarvoor dat duiveltje bang is, hoe kijk jij er dan zelf naar? Over welke zaken heeft het duiveltje een punt? Wat kan je eraan doen om dat te verhelpen? Welke zaken zijn gewoon echt waanideeën en helpen je niet? Dan kan je zeggen tegen dat duiveltje ‘Bedankt voor je bezorgdheid, maar het helpt me niet. Kruip maar terug in uw kot.’ Ik zeg dat letterlijk. Misschien ben jij wat vriendelijker?

Hoe staat het met je doel? 

Als je nu al die kwelduivel-wijsheden bij elkaar neemt en terug kijkt naar je doel, moet er dan iets worden aangepast? Wat wil je anders? Hoe ziet dat er dan uit? Wat is je exacte doel?

Nog even over die kwelduivels, soms kunnen er echt lastige zaken onder zitten. Wanneer ze je echt blokkeren is het nuttig om hulp te zoeken bij een psycholoog. Dat ben ik zelf niet maar ik ken er wel enkele goede!

Waarvoor kan je wel bij mij terecht?

Voor alle kwelduiveltjes die te maken hebben met je loopbaan of business. Zit je ergens mee vast? Contacteer me, dan bekijken we of ik jou kan helpen.

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online