Blogs

Let's meet @ #pitplek

I proudly present 'mijn #pitplek'.

Euh wat, een #pitplek?

Ja, ik was er al een tijdje naar op zoek. Als coach en consultant kan je me niet echt mainstream noemen. Ik hou ervan om out-of-the-box te werken, niet alleen door de methodieken die ik gebruik, ook echt fysiek.

Ik doe liever geen gesprekken in een muf kantoortje. Dat werkt voor niemand inspirerend. Ik was dus op zoek naar een alternatief.

Mijn initieel plan was om een oude caravan te strippen en een volledige make-over te geven. Nu moet je weten, ik ben niet zo'n handige harriëtte. Wat was ik dus blij toen ik op dit prachtexemplaar botste. Het is zoveel meer dan een caravan.

Een mobiele werkplek

#pitplek is de naam die ik heb gegeven, de oorspronkelijke naam was Dojowheels.

Het is een realisatie van FIVE AM, een interieur ontwerpstudio. Ze hebben dit gecreëerd om hun visie op het Nieuwe Werken voor te stellen op designbeurzen. FIVE AM won er verschillende design awards mee! Check hun website maar eens (klik hier). 

Zelf ben ik een grote voorstander van plaats- en tijdsonafhankelijk werken, ook in mijn periode als directeur. Ik vind dat bedrijven hierop volop moeten inzetten en niet alleen in corona-tijden. Kortom, het past volledig in mijn concept van PIT & co. FIVE AM stond ervoor open om Dojowheels een nieuwe eigenaar te geven. Dus ja, ik blink van trots!

Vanwaar de naam #pitplek?

Misschien is het goed om nog eens een woordje uitleg te geven bij de betekenis van PIT & co. 

Eerst de PIT

Ik wil mensen terug contact laten maken met zichzelf, met hun eigen passies, dromen en talenten. Met hun kern, hun pit dus. Verder geloof ik ook echt in groei, ontwikkeling en het leren van elkaar (pitjes planten). Iedereen heeft nood aan wat rust, af en toe een moment voor zichzelf (pitten) om terug de focus scherp te stellen. Toch, zonder actie geen resultaat. PIT staat dus ook voor er wat vuur in te brengen.

Tot slot, 'a pit' betekent een kuil. Het leven is nu eenmaal een hobbelig parcours, met vallen en opstaan, als mens en ook als organisatie. Dus voila, niet echt mainstream dus.

En de co?

Co staat voor connectie, co-creatie en cocooning. Daarnaast staat het voor coaching, consultancy en community.

In de #pitplek komen al deze elementen samen.

Hoe gebruik ik de PIT-plek concreet?

In deze semi-lockdown gebruik de #pitplek als werkplek voor mezelf. Thank God dat ik dit vlak voor het corona-gedoe heb aangekocht. De kinderen weten dat wanneer ik hier zit, ze me gerust moeten laten. 😊

Vooral is het de bedoeling om mensen in de #pitplek te coachen als ze ergens mee vast zitten. Stel, je bent een bedrijfsleider en door die corona ziet de lucht boven je hoofd donkerzwart? Helaas, de corona kan ik niet oplossen. Wat ik wel kan doen is mee graven naar de punten die het meeste aandacht nodig hebben. Ik kan je in contact brengen met specialisten wanneer er nood aan is. Ik zal je uitdagen om vanuit andere invalshoeken naar de situatie te kijken. Ik zoek mee naar het eerste lichtpuntje. Ik probeer ervoor te zorgen dat jij als bedrijfsleider de moed erin houdt. Voor PIT & co heb ik jarenlang niets anders gedaan dan reorganisaties, uit pure noodzaak. Inderdaad, de oorzaken waren anders. Toch, de richtingen om een oplossing te zoeken zijn volgens mij vergelijkbaar.

Verder doe ik ook loopbaanbegeleiding in de #pitplek. Ik werk hiervoor samen met Make me Fly! waardoor je met de VDAB-loopbaancheques bij me terecht kan.

Hoe verloopt dat praktisch?

In de corona-periode staat de #pitplek natuurlijk te blinken op mijn oprit. We kunnen elkaar voorlopig enkel spreken via Skype of Zoom. In normale periodes zijn er 2 mogelijkheden. We ontmoeten elkaar hier in mijn hometown Werchter of ik kom naar je toe. Inderdaad, het is letterlijk een mobiele werkplek.

Ben je bezorgd over eten en drinken? No problem, ik kan hier de heerlijkste theetjes en koffies serveren. Ook iets fris kan ik je aanbieden. Geloof het of niet, in de #pitplek staat een koelkast.

Bekommerd over de temperatuur? In de zomer doen we de ramen open voor een koel briesje. In de winter zet ik een elektrische verwarming bij.

Als iemand naar het toilet moet? Tja, dat heb ik niet in deze #pitplek. Best spreken we dus af in de buurt van een restaurantje of kantoorruimte voor wanneer de nood echt hoog is. 😊

Denk je ‘Kelly wil ik wel eens ontmoeten in die #pitplek!'

Stuur me een mailtje en we Skypen of Zoomen eens. Dan luister ik ook naar de uitdagingen waar jij voor staat en bekijken we of ik voor jou iets kan betekenen.

Ben je in Werchter en zie je iemand werken in een caravan. That's me! Doe een teken en dan praten we even, voorlopig met 2 meter afstand natuurlijk. 

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online