Blogs

'Kuch! Pardon, effe verslikt!' Pleidooi voor ondernemerschap!

Ik verslikte me daarnet in mijn koffie toen ik las hoeveel ‘sponsorgeld’ bepaalde witte raven kregen van politieke partijen om hun persoonlijke PR te doen om zo een zitje te bemachtigen in het politieke toneel. Ik heb niks tegen ‘sponsorgeld’, heb ook niets tegen die mensen die het ontvingen. Ze liepen in de picture omwille van hun talenten en competenties, hun engagement en persoonlijkheid. Ik begrijp ook dat ze het dankbaar gebruikten. Het zijn mensen met een grote drive om iets in de wereld te zetten. En bij de ene kan ik me beter vinden dan de andere. Enfin, dat doet er niet toe. Wie ben ik?

Ik verslikte me vooral in het feit dat politieke partijen subsidies krijgen om hun activiteiten te organiseren (dat was kuch 1). En dan blijkbaar kunnen beslissen om daarvoor een grote som vrij te maken om bepaalde personen ‘te sponsoren’ (kuch 2). Als ik denk welke verantwoordingen gesubsidieerde vzw’s moeten doen om bepaalde kosten of investeringen te maken (en dat gaat soms over een habbekrats) dan verslik ik me toch (kuch 3).

Ja, ik heb jaren in de mallemolen van vzw’s gewerkt. Geen slecht woord over de geëngageerde en getalenteerde mensen die er werken. Dat zijn ook witte raven! Maar ojee de regeltjes, reglementeringen, administratieve verplichtingen! Die kosten tijd en energie en ook veel geld! Want al die tijd en energie de mensen daarin steken, die kunnen ze niet in iets anders steken! Bv. in de werking met hun doelgroep, om maar iets te zeggen!

Hoe erg is het om te zien dat zulke getalenteerde witte raven (en er zijn er veel) na verloop van tijd uitgeblust geraken omdat ze hun initiële passie niet meer volgen. Na een tijdje zijn sommigen zelfs vergeten wat die weer precies was.

De stress steekt op, negatieve energie krijgt de bovenhand en na verloop van tijd gaat het lichtje uit. Been there done that…

Ondernemerschap is het antwoord!

Wel, ik stapte uit de mallemolen en vandaag help ik mensen en organisaties om a Heart Rocking Change te creëren. Ondernemerschap is het antwoord!

‘Ja, maar ik ben maar een werknemer!’ hoor ik je zeggen.

‘Ten eerste, nikske ‘maar’ een werknemer. Iedereen is evenveel waard. En ten tweede, het gaat over de mindset’.

Klaar voor jouw Heart Rocking Change?

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online