Laat het effe binnenkomen.
Voor mij is dit een basisprincipe, een fundament om iedere verandering te realiseren.
Deze blog zat al een tijdje in de pijplijn en toen stierf George Floyd op een gewelddadige en onrechtvaardige manier. Het maakt op een verschrikkelijk manier duidelijk welke consequenties een ongelijkwaardige mindset kan hebben.
Black Lives Matter, meer nog; All Lives Matter.
Ik wil hier geen politiek manifest schrijven. Daarin zijn andere mensen veel bekwamer dan ik.
Ik grijp dus terug naar mijn initiële blog en focus me op het thema waarin mijn expertise ligt, namelijk organisatieontwikkeling. Want als ongelijkwaardigheid de bovenhand krijgt in je bedrijf, dan belemmert dit de ontwikkeling ervan, in de meest brede zin van het woord.
Je merkt het bv. wanneer mensen niet samenwerken, of elkaar tegenwerken. Als er veel wordt geroddeld of mensen zich uitgesloten voelen. Ook wanneer mensen uitvallen wegens ziekte.
Het is duidelijk dat er iets onder de waterlijn ligt. Belangrijke zaken worden niet gezegd en gaan een eigen leven leiden. Dat is nefast voor je bedrijf. Het heeft een negatief effect op je bedrijfsresultaten. Wat minstens even erg is (of zelfs erger); het heeft een negatieve impact op het persoonlijke welbevinden van mensen en op de werksfeer. Laat dit nu net 1 van de belangrijkste oorzaken van een burn out zijn. Het is dus belangrijk om te werken aan een gelijkwaardigheid-mindset.
5 positieve effecten van een gelijkwaardigheid-mindset
Hoe is het in jouw bedrijf?
Als je nu eens je eigen bedrijf onder de loep neemt. Hoe is het gesteld met het gelijkwaardigheidsprincipe? Waar liggen verbeterpunten?
Denk je 'Kelly heeft een punt, ik wil wel eens met haar praten!' Wel, graag! Stuur me een mailtje, dan prikken we een datum voor een gratis kennismakingsgesprek!
Groetjes,
Kelly