Blogs

1 april vandaag
en er zijn er 2 jarig

Onze lieve dochter Amber viert vandaag haar 11e verjaardag en PIT & co bestaat vandaag 3 jaar.

Als ik terugblik op de afgelopen 3 jaar, dan was het een intense journey

Echt wel. Toen ik 3 jaar geleden besloot om zelfstandige te worden, was het voornamelijk uit frustratie en boosheid, het was een vlucht. Want eerlijk waar, 3 jaar geleden zat ik in mijn diepste dal.

Ik was een wandelende zombie. In mijn ogen was ik de meest nutteloze persoon van het noordelijke halfrond. Een directeur van mijn voeten, een ploetermoeder en prutspartner.

Ik zag zelf niet meer waar ik goed in was, welke weg ik al had afgelegd. Ik zag alleen maar werk, problemen en een hele hoge berg. Slapeloze nachten had ik, jaren aan het stuk. Zonder te overdrijven, ik lag echt 4 nachten op de 7 wakker, zeker voor 3u per nacht.

Lang verhaal kort, ik was moe, ik was het moe, ik was op. Te hard gewerkt, teveel stress op mijn nek gehaald, teveel gepleased, teveel schoteltjes in de lucht willen houden, teveel willen bemiddelen en de redder spelen. 

En wat zegt ons moeder altijd?
Als een woord met te begint, is het het nooit goed.
Behalve bij tevreden. 

Ik werd buiten gebonjoerd

Op mijn werk hé! Gelukkig dat Bart dat ook niet deed.

Dat ik werd ontslagen was terecht. De manier waarop, daarover kan je discussiëren.

Wat wel gebeurde is dat er een last van mijn schouders viel. Ik dacht 'ik droom al een tijdje om zelfstandige te worden, nu is't de moment!' En ook 'nooit of te nimmer ga ik nog naar de pijpen van een ander dansen'.

Enfin, niet de meest positieve beweegredenen om zelfstandige te worden. Toch, half maart 2019 kreeg Van Meldert haar C4 en op 1 april 2019 vroeg ik mijn ondernemingsnummer aan.  

En het is pas als je dat wel voelt,
dat je in jouw Heart Rocking Mission zit
en er een natuurlijke flow ontstaat! 

Uiteindelijk draait ondernemerschap rond jouw missie en passie

Ja, daar ben ik ondertussen wel achter gekomen. Het heeft me 2 jaar geduurd voordat ik het doorhad. Daarvoor was ik nog altijd aan het pleasen.

Anderen zeiden 'oh, maar jij hebt het perfecte profiel om anderen te helpen met reorganisaties!!!' Of 'zoals jij met mensen kan omgaan, jij zou een goede loopbaancoach zijn'.

Wat bleek. Ja, ik kan dat allemaal. Ik heb daar competenties in. Ik doe dat ook graag. Maar is dat echt mijn passie? Slaagt mijn hart een tikkeltje rapper van contentement? Zit ik te popelen van ongeduld om daarmee aan de slag te gaan? Nope, eerlijk gezegd niet. 

Wat is mijn Heart Rocking Mission?

Wel, ik vind het kweeeeni hoe tof om mensen te helpen die een maatschappelijke impact willen maken, de wereld wat mooier willen achterlaten. Noem ze gerust de types wereldverbeteraars. Ik noem hen liever Heart Rockers.

Wanneer ik zo iemand tegenkom, dan begint het te kriebelen om te zoeken hoe hij/zij die impact kan maken. Dan komt al mijn kennis over organisatie-ontwikkeling op de proppen, samen met mijn coach-vaardigheden. Voor je het weet hebben we een plan.

Als ik merk dat die persoon meer non-believers heeft dan believers, dan triggert dit mij om zijn/haar grootste cheerleader te worden.

Het maakt me niet uit of zo'n missiegedreven man/vrouw een eenmanszaak heeft of een grotere organisatie. Want in beide gevallen weet ik aan welke knoppen je kan draaien. Been there, done that.

Dus ja, als ik een manager of directeur tegenkom, die met de handen in de haren zit omdat 'zijn/haar mensen niet meewillen' of omdat 'de financiële resultaten tegenvallen' of omdat ' er zo'n schoon kansen liggen, maar hij/zij niet weet hoe eraan te beginnen' dan heb ik veel goesting om mijn mouwen op te stropen. 

Ook jouw Heart Rocking Change is belangrijk!

Daarom heb ik een tool ontwikkeld waarmee je zelf aan de slag kan gaan. De Heart Rocking Quickscan! Al wat ik de afgelopen jaren heb geleerd over organisatie-ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling, mijn eigen levenservaring met trial & error, heb ik hierin verwerkt.

In 5 stappen leert de Heart Rocking Quickscan je hoe je dit kan doen.
Ik geef je hem gratis cadeau omdat PIT & co jarig is! 

Stap 1: We onderzoeken wat je echt wilt
Wat je echt-echt-echt wil, zonder pleasegedrag en zonder rekening te houden met een ander.

Stap 2: We onderzoeken waar je vandaag staat
De Heart Rocking Quickscan bestaat uit 17 vragen die gaan over domeinen die belangrijk zijn om effectief jouw change te maken.

Stap 3: De magie van de Heart Rocking Quickscan
We onderzoeken op welke domeinen je eigenlijk een andere score wilt en hoe je daar kan geraken.

Stap 4: Make a deal with yourself
We bouwen een actieplan zodat jij hiermee effectief aan de slag gaat.

Stap 5: Vier je successen
Het is belangrijk om hier ook bij stil te staan. Want we zitten zo gemakkelijk in de wirwar van alle dag dat we vergeten welke weg we al hebben afgelegd.

Vul de Heart Rocking Quickscan samen in tijdens de lunch & learn!

Ik heb al ondervonden dat zo'n quickscan meer impact heeft als je hem invult samen met anderen.
Daarom organiseer regelmatig een gratis interactieve online workshop, waarbij je leert welke stappen jij kan zetten om jouw missie nog sterker te realiseren.

Klaar voor jouw Heart Rocking Change?

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online