Blogs

Eigenlijk ken je de oplossing zelf  

(ook je medewerkers)

Eigenlijk weet je zelf hoe je een probleem oplost. De wijsheid zit in jou, daarvan ben ik overtuigd! Ik heb het al vaak mogen ervaren tijdens de coachgesprekken die ik doe. Als je de principes van Solution Focused Coaching toepast, klaart de mist op en plots zie je een zee van mogelijkheden. Het is empowerment ten top! Dankjewel aan Rilla Lysen en Els Deboutte om me the art of solution focused coaching te leren.

Datzelfde geldt ook bij organisaties. Ieder organisatie-issue kan je zelf oplossen, samen je collega's. Want de oplossing ligt te rapen in en tussen de mensen. Alleen zoeken we daar niet zo snel.  

Wanneer ik dat zeg, kijken mensen me aan alsof ze het in Keulen horen donderen. Ze geven me een blik van ‘Aarde aan Kelly – Aarde aan Kelly’, alsof ik van een andere planeet kom. De argumenten dat ik jaren management-ervaring heb, zelfs als algemeen directeur, zijn niet overtuigend. 

En toch, het is waar!

Enkele weken geleden leerde ik Nico Colijn kennen, een Belgische Deen. Hij vertelde me dat er in Denemarken een tool op de markt is ‘Struqtures’, die op een wetenschappelijk onderbouwde manier medewerkers bevraagt over hun engagement, performance en visie naar groeipotentieel. Dat klonk me als muziek in de oren. 

Wil je bij de eersten zijn om Struqtures toe te passen in jouw organisatie?

Wil je er meer over weten? Contacteer me! 

Groetjes,

Kelly

De laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox?

Laat je gegevens achter, dan ontvang je alle Heart Rocking Inspiration als eerste!

  • PIT & co

  • Hanewijk 115a
    3118 Werchter
    BE 0723.824.886

Volg me online