Mobirise

Pittige blogs

Connect2U

Het klinkt vreemd, maar het corona-gevoel lijkt voor mij een déjà vu. Alleen relativeer ik nu meer en ben ik wat liever, wat milder voor mezelf.

‘Och wijsneus, heb jij dan al ooit eens corona meegemaakt?’, denk je misschien?

Nee, natuurlijk niet. Met déjà vu bedoel ik dat het me doet denken aan toen ik als directeur volop in mijn chronische stress/burnout-periode zat. Ik weet nog steeds niet precies wat ik had. Dat is ook niet zo belangrijk. Feit is wel dat ik nog maar een schim van mezelf was en dat stress mijn leven controleerde.

Wat heeft mij toen geholpen?

Ik een moment gehad dat ik me de meest incompetente en lompe persoon vond die op aarde rondliep (niet echt sympathiek hé). Toen ben ik in loopbaanbegeleiding gegaan. Ik leerde opnieuw mijn sterktes kennen en wat mij uniek maakt. Mijn zelfvertrouwen groeide hierdoor enorm. Ik was dus toch niet zo lomp als ik dacht. 😊

Ik heb jaren slecht geslapen. Ik lag letterlijk vele nachten per week ùren wakker. Als ik sliep droomde ik over al wat ik nog moest doen. Niet te verwonderen dat ik een halve zombie was. Een meditatie-app heeft me geholpen, waardoor ik met positievere gedachten in slaap viel.

Ik heb veel gelezen en opleidingen gevolgd. Ik wou begrijpen wat er met me gebeurde. Ik heb me onder andere verdiept in onbewuste patronen en heb geleerd dat gedachten veel van je gedrag beïnvloeden. Als je in een negatieve mindset zit, heeft dit natuurlijk effect.

Ik nam de tijd om naar mijn eigen pit te gaan. Ik heb nagedacht over wat ik belangrijk vind in het leven en waar ik echt blij van word. Met andere woorden, ik heb voor mezelf een referentiekader gecreëerd. Hieraan toets ik mijn beslissingen af. Dit betekent ook dat ik een aantal zaken niet meer doe.

Verder maakte ik werk van mijn fysieke gezondheid. Ik eet gezonder en fitness (dju dat dit nu gesloten is). OK, ik geef toe dat dit in de corona-periode opnieuw wat minder is. Toch denk ik 'so be it', ik pik de draad daarna weer op. Ik ben blij met wat ik vandaag in deze zotte tijd wel allemaal doe. Ik ben bv. best een goede mama-juf!

Mijn belangrijkste les; ik stel mezelf vanaf nu voorop. Ik vond dit lang egoïstisch. De laatste plek vond ik prima voor mij. Dat klopt niet. Je moet eerst voor jezelf zorgen, pas daarna kan je dit ook voor een ander. Dus ja, ik zeg nu vaker 'foert'. 

Professioneel smeet ik het ook over een andere boeg. Dit komt vooral omdat ik het veel te ver heb laten komen. Dat hoeft echter niet voor jou!

Connect2you

In deze ik-blijf-in-mijn-kot-periode ontwikkelde ik een bevraging connect2you. Je kan ermee nagaan in welke mate je jezelf goed voelt in je job. Ik deel die vandaag met jou, gratis en voor niks. Vul het gerust in! Daarna ga ik hierover graag met je in gesprek. Het is belangrijk dat je hiermee aan de slag gaat, zodat je sneller ingrijpt dan ik.

Mobirise
Mobirise

Aan de slag met Connect2U

Heb je Connect2U ingevuld? Welke zaken kwamen hierdoor naar voor? Nu is het de uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Stuur me een mailtje of bel me op en we maken een afspraak (voorlopig online). Dan gaan we op zoek naar de volgende stap. 

Misschien heb je behoefte aan loopbaanbegeleiding? Ik ben als freelance loopbaancoach aangesloten bij het erkend loopbaancentrum Make me Fly!. Je kan bij mij dus terecht de VDAB loopbaancheques. Dat kost je 80€ voor 7u begeleiding. Meer info vind je hier! 

Wil je meer van dit soort blogs?

Dan kan je lid worden van onze Heart Rocking Community. Ik zet je mee op de mailinglist, waardoor je deze blogs rechtstreeks krijgt. Ik beloof dat ik je niet ga spammen. En als het toch niet is wat je wil, kan je jezelf ook gemakkelijk uitschrijven. 

Groetjes,

Kelly

Je kan me ook volgen op social media! Benieuwd naar meer?

Lid worden van de
Heart Rocking Community?

Dan krijg je regelmatig een nieuwsbrief.