website design templates

Pittige blogs

Ben je nu al bang voor een 2e corona-golf?

Laat stress je nu niet de das omdoen!

Hoewel de corona ver van gedaan is, we hernemen het gewone leven. Weet je wat me opvalt? De stress slaat weer toe. Bedrijfsleiders werken hun achterstanden weg, wat logisch is. Ik merk ook dat ze nu al extra bijwerken om mogelijke toekomstige achterstanden al voor te zijn. Want wie weet komt er een 2e golf aan! 

Natuurlijk is het goed om pro-actief te zijn. Toch, mijn voelsprieten staan op scherp en mijn alarmsignalen als ex-chronische-stress-kip gaan af.

Daarom vraag ik je om 1 minuutje pauze te nemen voor 5 reflectievragen.

Ik weet het, waarschijnlijk denk je ‘Pauze-pauze, ik heb geen tijd!' Inderdaad, je hebt wellicht een ellenlange 2do-lijst. Het is maar 1 minuutje, meer is er niet nodig om een ander perspectief te creëren. Laat stress je nu niet de das omdoen! Daar heeft niemand baat bij, ook je bedrijf niet!

5 reflectievragen voor een ander perspectief

  • Je holt van hier naar daar. Als je even eerlijk bent met jezelf; wat zou je op dit moment eigenlijk veel liever doen?
  • Stel nu eens dat je dit effectief zou doen. Wat zou je dit dan opleveren?
  • Ben jij de enige die dat ellenlange lijstje kan afwerken? Wie kan er iets doen? De kans is groot dat ze dit ook nog met plezier doen! Welke 2do’s ga je aan iemand anders overlaten?
  • Wat is het allerergste wat kan gebeuren wanneer je zaken van je 2do's morgen doet? Of volgende week? Is het echt een kwestie van leven of dood? Wat kan eventjes wachten?
  • Wat is nu het allereerste dat je voor jezelf gaat doen?

Een klein cadeautje

Als extra'tje geef ik de Eisenhower-Matrix cadeau. Die kan je helpen om meer structuur te krijgen in je 2do's en je een duwtje in de rug geven om hulp te vragen of zaken gewoon los te laten.

Mobirise

Nog steeds een Aaaaahhh-gevoel?

Denk je na die 5 vraagjes iets in de zin van ‘Aaahhh, alles wat op mijn lijstje staat moet ik zelf doen! Ik kan echt niet anders! Ik heb ook geen tijd voor iets anders! Het enige dat ik moet doen is verder doen, door doen, niet te hard nadenken en vooral blijven gaan!’

Dan zeg ik ‘knew the feeling!’. Ja, knew en niet know. Ik heb hetzelfde meegemaakt en heb het als ex-directeur te ver laten komen. Vooral omdat ik zelf niet wou toegeven dat ik stress had. Nu weet ik beter! Meer zelfs, vandaag help ik andere bedrijfsleiders om grip te houden op zichzelf en hun bedrijf.

Kan je een klankbord gebruiken?

Mobirise

Laat ons samen eens kijken naar wat er allemaal op je plank ligt en bekijken hoe we het anders kunnen aanpakken. Ik heb ondervonden hoe verfrissend het kan zijn om met een complete buitenstaander naar oplossingen te zoeken. Voor je het weet kom je met een actieplan buiten. 

Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek! 

Wil je meer van dit soort blogs?

Dan kan je lid worden van onze Heart Rocking Community. Ik zet je mee op de mailinglist, waardoor je deze blogs rechtstreeks krijgt. Ik beloof dat ik je niet ga spammen. En als het toch niet is wat je wil, kan je jezelf ook gemakkelijk uitschrijven. 

Groetjes,

Kelly

Je kan me ook volgen op social media! Benieuwd naar meer?

Lid worden van de
Heart Rocking Community?

Dan krijg je regelmatig een nieuwsbrief.